Finullsfår

2009

 

 

Finullsfår,

 ömma mödrar med finaste ullen.

 

Att vi blev med den gamla lantrasen finullsfår var enkel. 
Vi såg en annons på Blocket och Helga & Greta fick flytta hem till oss. De fick även några kompisar då de ju är flockdjur så därför fick även Liv & Greta flytta hit till Jordbron från Vedum.

 

Helga & Greta

 

 Liv & Svea

 

 

 

GLÄDJE!

 

4 oktober 2009 flyttade bagglammet Ture till sin nya familj med fem tackor på Tjörn.

 

Härligt att slippa anlita slakteriet i Varekil som var bokat till den 7 oktober.

Det kallar vi GLÄDJE!!!

 

SORG!

Lilla söta Olivia dog hastigt den 9 oktober 2009

 

 

Vila i frid lilla söta svarta Olivia!

15/4-09 - 9/10-09

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fåren fick Lamm

 tro det eller ej,

 helt plötsligt var de fler....

 

 

 

Onsdag morgon den 15 april väcktes vi som vanligt av klockan för att åka till arbetet. När vi tittade ut genom fönstret så va det något som inte va som vanligt...
Det fanns fler får i hagen än kvällen innan.

 

Jodå, det var rätt det vi såg, Helga hade lammat under natten och vi hade fått tillökning med två tacklamm. Den lilla söta svarta döptes till namnsdagsnamnet för dagen, Olivia och det lilla ynkliga bruna söta lammet fick heta Lilly efter sin storlek.

Därefter blev det en snabb klippning av fåren & då upptäcktes det att även Greta var dräktig så nu fick vi gå i väntans tider än mer. hade ju ingen aning om när det skulle vara dax för henne att lamma.

 

Så kom då äntligen dagen vi väntat på. Tisdagen den 28 april på kvällen föddes så lilla svarta Tyra, kopia av Olivia och därefter så kom lilla vita baggen Evert.

 

 

Tyvärr så fick lilla Tyra en för kort tid hos oss då hon förmodligen blev sparkad av åsnan Pavel och dog ifrån oss den 30 april.

Älskad & saknad!

Därför fick vi nu helt plötligt ändra namnet på Evert till Ture eftersom han hade tur som klarade sig, dessutom var det dagens namn i almanackan

 

Finullsbaggen Johan

Nu har vi slått på stort & skaffat oss en renrasig vacker och snäll finullsbagge till våra mysiga tackor. Till våren så blir det mer lamm fast då planerade sådana och då renrasiga.